Spaanse wijn online

Spaans-wijnhuis.nl stefan 01-07-2017 0 Comment(s)

 

Spanje is het wijnland bij uitstek. Reeds in de oudheid werd de druiventeelt beoefend voor het produceren van alcoholhoudende dranken. Van noord naar zuid en oost naar west kunt u in Spanje wijngaarden vinden. Het land heeft diverse klimaten, waardoor elke wijnstreek de mooiste wijnen met elk een specifiek karakter kan produceren. De wijnstreek Rioja in het noorden, net onder Bilbao, is waarschijnlijk de meest bekendste streek vanwege zijn voortreffelijke rode wijn. Spanje produceert echter ook zeer mooie witte wijn. Catalonië, in het noordwesten, produceert bijvoorbeeld de bekende Cava's: overheerlijke mousserende witte wijnen. 

 

 

Druivenvariëteiten voor Spaanse witte wijn

 

Spanje kent in totaal meer dan 600 inheemse druivenvariëteiten, maar bij de wijnproductie wordt soms ook gebruikgemaakt van geïmporteerde druivensoorten. Voor een frisse, jonge en fruitige witte wijn wordt de Macabeo of Viura druif veel gebruikt. Om een voller karakter te verkrijgen kan deze met de Franse Chardonnay variëteit worden gemengd. Voor de productie van de bekende mousserende Cava's worden de Paralleda, Macabeo en de Xarel-lo druiven gebruikt. Ook de Verdejo druif is een populair wit druivenras. Zij levert zachte, volle en aromatische wijnen. Bij Spaans-Wijnhuis.nl hebben wij reeds de mooiste Spaanse witte wijnen voor u uitgezocht.
 

Witte wijn kopen bij Spaans-Wijnhuis.nl

 

Spaanse wijn online kopen is niet ingewikkeld, u hoeft er echt geen kenner voor te zijn. De Spaanse wijnen hebben namelijk een kwaliteitscodering op het etiket. Zo ziet u welke kwaliteit u koopt: 

DO: wijn uit regio's met goede kwaliteit.
DOCa: wijn uit regio's met een bewezen constante kwaliteit.
DO de Pago: wijn uit de wijngaarden die voldoen aan de hoogste kwaliteitsvoorwaarden.

Het makkelijkst is echter uw witte Spaanse wijn online te kopen bij Spaans-Wijnhuis.nl: dan weet u dat u altijd kwaliteit koopt. U heeft bij ons keus uit een groot assortiment Spaanse witte wijn tegen een aantrekkelijke prijs. Zoek op uw gemak de witte wijn van uw voorkeur uit en bestel snel en gemakkelijk vanuit uw luie stoel.

 

U zoekt online naar Spaanse wijn?

Bij Spaans-wijnhuis.nl vind u de beste Spaanse wijnsoorten.Of u nu op zoek bent naar  Spaanse witte wijnen of Spaanse rode wijnen, bij Spaans-wijnhuis.nl vind u speciaal geselecteerde Spaanse wijn met de beste kwaliteit en een betaalbare prijs. Onze wijnen worden zorgvuldig geselecteerd en komen uit alle wijngebieden in Spanje. Er zijn meerdere Spaanse wijnsoorten. De meest bekende zijn Spaanse witte wijn, Spaanse rode wijn en Spaanse rose. Echter kunt u bij ons ook Spaanse sherrySpaanse port of Spaanse Cava (mousserende wijn) vinden. Voor elk gerecht (ook desserts) en voor elke gelegenheid een heerlijke Spaanse wijn. Verzeker uzelf van de beste Spaanse wijn online en kies voor Spaans-wijnhuis.nl