Deze cava heeft een langere rijping gehad namelijk 2 maanden. De Brut Nature is een echte kwaliteitscava is fris en fruitig en heeft een vleugje citrusvruchten in het aroma. De 'nature' in deze cava verwijst naar de hoeveelheid restsuikers in de druiven namelijk minder dan 15 gram per liter (vergelijkbaar met een Champagne Brut in Frankrijk). Deze cava is dus droger dan de Cava Chenine Brut en heeft fijnere bubbels.
De Cava Chenine Brut Nature is gemaakt van de Macabeo, Parellada en Xarel.lo druif. En smaakt heerlijk bij Spaanse tapasgerechten, vis en paella of gewoon omdat er iets te vieren valt.
Deze mousserende wijn is het heerlijkst om te drinken bij een lage temperatuur van 6°C.
Specificatie | |
Alcoholpercentage | 11.5 |
Druivenras | Parellada, Viura/Macabeo, Xarel.lo |
Land | Spanje |
Regio | Cava DO |
Smaakprofiel | Cava: wit, droog & bubbels |
Soort | Mousserende wijn |
Wijnhuis | Celler Vilafranca |