Welke Spaanse wijn bij welk gerecht? | Spaans-wijnhuis.nl

Spaans-wijnhuis.nl martijn 07-11-2017 0 Comment(s)

Wie kent het niet? Vanavond eters maar welke wijn kan ik het beste serveren bij mijn menu? En passen de wijnen die ik in de gedachten heb wel bij mijn gerechten?

 

Harmonie tussen Spaanse wijn en gerecht

 

Ten eerste is het aller belangrijkste uw persoonlijke smaak. Hou hier dan ook rekening mee in uw wijnkeuze en kies wijnen die u en uw gasten lekker vinden. Maar uiteraard is er ook een wijnetiquette die een aantal regels aangeeft bij de wijn-spijs combinatie. Hierbij is het belangrijk dat drank en gerecht met elkaar in harmonie zijn en geen van beide overheersend zijn. Bijvoorbeeld een lichte wijn bij een licht gerecht en een pittige wijn bij een kruidig gerecht.

Doordat Spanje meer dan 600 inheemse druivenvariëteiten kent, zijn er talloze mogelijkheden om te combineren met elk gerecht. Van fris en jong naar vol en auromatisch. Bij Spaans-Wijnhuis.nl hebben wij reeds de mooiste Spaanse wijnen voor u uitgezocht en kunt u ook bij elke wijn zien wat passende gerechten zijn. 

 

Wijn-spijs combinaties bij Spaans-Wijnhuis.nl

 

Spaanse wijn kopen is niet ingewikkeld, want u krijgt bij elke wijn passende gerechten genoemd. U hoeft er dus helemaal geen expert voor te zijn. Bovendien kunt u de onderstaande wijn etiquette aanhouden:

 

Voorgerecht: lichte (droge) witte wijnen

Soepen: lichte witte wijn, lichte rode wijn, madeira, sherry

Vis / schaaldieren / schelpdieren: droge witte wijn of (droge) mousserende cava wijn

Kip / Varkensvlees / Kalfsvlees: stevige witte wijn, lichte rode wijn of pittige rose

Rood vlees / Wild / Gevogelte: volle rode wijn, 

Kaas / Kaasgerechten / Kaasfondue: bij milde kaas een lichte witte wijn, bij pittige kaas een sterke wijn of bij oude kaas een port

Dessert: dessertwijn

 

Wanneer u echter toch moeite heeft om Spaanse wijn online te kopen bij Spaans-Wijnhuis.nl, kunt u gebruik maken van onze keuzehulp. Ruim 1400 Spaanse wijnen die ingedeeld zijn in onder andere rode wijn, witte wijn, rose, cava, port en sherry en waarbij passende gerechten zijn aangegeven per wijnsoort. Zo heeft u altijd de perfecte wijn bij uw menu!

 

Leave a Comment