Spaanse rode wijn online bestellen uit de Rioja | Spaans-Wijnhuis.nl

Spaans-wijnhuis.nl susan 14-10-2017 0 Comment(s)

Spanje is de derde wijnproducent van de wereld met als bekendste wijngebied de Rioja. Rode Spaanse wijnen met een unieke smaak.

 

Wijngebied Rioja

 

Wijngebied Rioja bestaat uit een samenstelling van 3 verschillende wijnstreken in Spanje: Rioja Alta, Rioja Baja en Rioja Alavesa. Alle drie de streken hebben een uniek karakter waardoor de smaak van de wijn ook altijd anders is. De Rioja Alta ligt hoger waardoor de druiven meer koeling krijgen en de druiven nooit te warm worden. Dit zorgt voor een rustige rijping van de druif. De Rioja Baja is warmer en droger en in Rioja Alavesa is de bodem rijk aan kalk.

 

Druivensoort Tempranillo

 

In de Rioja wordt veelal gebruik gemaakt van de blauwe Tempranillo druif welke karakteriserend is voor deze streek en Spanje. De tempranillo druif zorgt voor een dieprode kleur en geeft prachtige geuren aan de wijn mee. Het is een vrij zachte wijn met lichte tannines en bevat veel fruit aroma's. Daardoor is de wijn ook geschikt voor beginnende rode wijndrinkers. De tempranille druif mag in de Rioja gemengd worden met een kleine hoeveelheid van andere druivenrassen.

Gerechten waarbij de tempranillo druif gedronken kan worden: vleesgerechten, pittige gerechten, harde kazen, gegrilde groenten en Spaanse en Mexicaanse gerechten met tomaat of mais in de basis.

 

Rijpheid aanduiding Spaanse wijn

 

De Rioja wijnen worden allemaal volgens Spaanse traditie in eikenhouten vaten gerijpt. Afhankelijk van de rijpheid aanduiding is dit minimaal 1 jaar. De Spaanse rijpheid aanduiding staat altijd op het etiket.

 

Spaanse rode wijn online bestellen bij Spaans-wijnhuis.nl

 

Wij hebben ruim 200 Spaanse wijnen uit de Rioja met diverse rijping aanduidingen zodat u makkelijk online Spaanse rode wijn kunt bestellen.